OVER ONS

In ons bedrijf staat het sportpaard centraal. Door een professioneel team van africhter, verzorgers, dierenarts en smid, gecombineerd met een weldoordacht stalmanagement, geven we het paard alle kansen om zich optimaal te ontwikkelen.

Ieder paard dat bij ons aankomt, wordt als een individu gezien. Ze worden allerminst over dezelfde kam gescheerd. Vandaar ook een beperkter aantal boxen, de controle over het welzijn en gezondheid van ieder paard blijft ten allen tijde behouden.

Elk paard verschilt van karakter, temperament en voedingsbehoefte en elk vereist hierdoor een eigen management. Wanneer een actief sportpaard plots tot rust is veroordeeld, merken we dikwijls dat deze paarden dreigen weg te kwijnen, ook maagproblemen kunnen dan de kop opsteken door inwendige stress. Het is van het hoogste belang dit onmiddellijk te herkennen en te reageren. Het vereist horsemanship, toewijding en passie voor het paard.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit een belangrijke meerwaarde betekent in het revalidatieproces van de paarden. Een paard zal veel moeilijker genezen als het niet lekker in z’n vel zit. Horsemanship gecombineerd met een weldoordacht stalmanagement, optimale infrastructuur in een rustige omgeving en dagelijkse regelmaat, creëren een ideaal klimaat voor het herstellende paard.

Interview Hippo Revue

Het interview met Penny Note over Stal Gremelslo is onlangs verschenen in Hippo Revue, een hippisch tijdschrift en toonaangevend vakblad voor de paardensport.

Lees het interview hier

Stalmanagement

Een goed stalmanagement is onontbeerlijk voor het welzijn en de gezondheid van een paard. Eerst en vooral is het bedrijf gelegen in een heel rustige en landelijke omgeving, ideaal om de paarden zonder spanning en stress te laten revalideren.

Bij het bouwen van de infrastructuur, stond voor ons het paard centraal. De paardenboxen zijn ruim en genieten veel licht en frisse lucht. De muren zijn afgemaakt met rubberen matten. De rijhal van 20 x 54 m en longeercirkel van 18 m diameter hebben een optimaal samengestelde bodem uit zand, textiel en vezel. De stapmolen is ruim en is met rubber geklinkerd. Er zijn paddocks en weides ter beschikking.

Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van ruw- en krachtvoer. Elk paard heeft zijn eigen voederschema afhankelijk van de training/revalidatie. De paarden komen dagelijks meerdere keren uit de box. Veel beweging en aandacht zijn kernwoorden van een goed stalbeleid. Onze verzorgsters kwijten zich voortreffelijk van hun taak. Paarden op training kunnen genieten van dagelijkse weidegang als het weer het toelaat.

Klantervaringen

  5 star review  Schöner Stall und gutes, nettes Personal

  thumb Beate Broscheit
  2/25/2018

  5 star review  Unique rehabilitation center for horses ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ You got my two horses up and running again with several construction sites and rather poor prognoses ? The whole management is just right here, which is important for an optimal healing process, but cannot be implemented in normal boarding houses . Calm, controlled movement, daily accompanying therapy with laser, cryotherapy, etc., close monitoring by the veterinarian and physiotherapist and loving, reliable care for each individual horse. I hope my two horses stay "healthy" ? otherwise I would bring them to you again and again. Many thanks to the whole team!

  thumb Lisa Schmid
  10/23/2020

  5 star review  Great care for horse and owner. The German doctors had already written off my mare, thanks to the competent veterinarians here in stal grenelslo, she was given great help. Even while Corona and entry were prohibited, my big one was well looked after. I can only recommend it. LG Vivian

  thumb Sandra Lambertz
  11/10/2020

  5 star review  Zeer moderne lokatie.zeer vreindelijke mensen

  thumb Nico Henckens
  12/28/2018